mandag 14. januar 2013

Middag som er sunn og god




Søndagsmiddag!

Et skikkelig måltid er viktig for at du skal kunne fungere bra i hverdagen. 
Vi har så og si droppet poteten. Her spiste vi bare 2 små hver. 

Indrefile av rein:

Ta ut biffen en stund i forveien for å få romtemperatur. 
Krydre biffen ca 1-2 timer før steking.

Ingredienser

4 Champignon
2 Gulrøtter
4 Potet (amaldine)
4 Asparges
1 Fennikel
Sukkererter
Indrefilet av Rein
1 dl Fløte i saus
1-2 dl Fløte til champ
1 ts Sennep
1 skive Brunost
1 ts Tyttebærsyltetøy
3 dl Kraft
Smør til steking
2 ss Maizena blandet i 2 dl vann 

Krydder:

Salt 
Pepper
Timian
Lammekrydder
   
 







Slik gjør du:

Krydre biffen og potetene godt og la den ligge i romtemp.  
Stek potetene i ovn til de er møre. Stek biffen på alle sidene i ca 5 min på sterk varme. 
Senk varmen og stek i ca 3 min på alle sider. 
Legg biffen i dobbel aluminiumsfolie og legg den på benken for å hvile i 30 min. 
Kan lunes i ovn i ca 15 min etter potetene er stekt (skru av ovnen først) Hviler i 10 min.

Kutt grønsakene litt tykkere enn julienne (strimler) og brekk opp aspargesen i ca 3. 
Skjær champ i skiver.

Damp grønsakene til de er møre.

Ha kraften i en gryte og kok opp, tilsett fløte, brunost, tyttebær
og sennep og smøret fra steking av biffen. 
Tilsett maizena utblandet med kaldt vann til ønsket tykkelse. 
Etter at biffen har hvilt kan søen tilsettes i sausen.

Stek champ i mye smør og krydre med pepper. 
Tilsett fløten og kok til den er tykk. 

Skjær opp biffen og legg opp:)

BON APPETIT  

   





Det er jo selfølgelig viktig at biffen er mør. 
Men vilt er som oftest mørere en en seig okse som har stått inne hele livet sitt...
















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar