søndag 26. august 2012

Helgens middager

 Helgens middager!




 Når jeg kom hjem fra jobb fredag ettermiddag 
hadde mannen laget grillet fjelløret med fløtegratinerte poteter, 
rosé cava i glasset:)  
Til dessert fikk jeg dronningmaudpudding <3



Vi hadde besøk av Trine og Frode fra lørdag til søndag,
da hadde jeg spekemat og frukt og en deilig chardonnay cava til. 
Kjetil renset og fileterte villaksen som min bror Roy hadde fisket til meg. 
Den langtidsstekte jeg på 50 grader i ca 40 min (kjerne temp på ca 40 grader) 
den hadde jeg fennikel og blomkålpuré og en epleredusert smørsaus til. 
Vi var så giret på å spise herligheten at jeg glemte å ta bilde av den. 
Til dessert laget jeg crem brulee. 
IKKE bruk extra lett lettmelk. Da blir den vassen, men den smakte knallgodt:) 

 

 

 I dag har jeg sanket plommer fra plommetreet vårt, 
men ikke alle var modne nok til å plukkes. 
Derfor var jeg på slang hos min gode nabo Sonja (hun har gitt meg tillatelse:))
Her har jeg en god blanding av våre røde plommer Sonjas blåe plommer, 
jeg hadde også noen ferske druer til ovesr som jeg hadde oppi. 
Det er brukt litt Kreklingfrost og Captain Morgan sammen med sukker. 
Gleder meg til å smake på denne blandingen. 
Klar til å drikkes i desember. 
Skal lage litt til når resten av plommene er modne:)

Oppskrift epleredusert smørsaus
4 pers 

4 dl eplejuice
200 gr smør
1-2 dl kraft fra fisk eller skaldyr
1 dl mat fløte
1 dl kremfløte
salt
pepper 

Hvordan
Kok ned eplejuicen til halv mengde, 
tilsett smør og kraften og la koke i noen minutter.
Bland i fløten og smak til med salt og pepper. 
Kok til det tykner litt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar